Gor
 
URJENJE MOČI, HITROSTI IN GIBČNOSTI V TREH DVORANAH

Aerobika

Aerobika

Aerobika je moderni način rekreacije v svetu, kjer ima zdravo življenje vse večji pomen. Zagotovite si boljšo kakovost življenja, krepite samozavest in se zabavajte skupaj z nami.

V Sunny Studiu lahko izbirate med naslednjimi vrstami aerobike:

SUNNY BOOTCAMP ***

Gre za krožno intervalno vadbo, ki je ime dobila po vojaškem načinu treninga in danes sodi med najbolj priljubljene programe.
V uri vaje združi visoko intenzivnost izvajanja vaj z lastno težo, vaj z bremeni, TRX in drugimi vadbenimi pripomočki ter tek,
za vse pa je značilno, da niso tehnično zahtevne, kar pomeni, da je BootCamp primeren tudi za začetnike.

PILATES *

Vaje za krepitev malih mišic trupa, ramenskega obroča, medeničnega dela ter zadnjice se izvajajo na blazini z raznimi pripomočki, ob umirjeni glasbi in se priporočajo vsem, ki želijo izboljšati telesno držo, osebam z osteoporozo in mamicam po porodu z obveznim predhodnim posvetovanjem z osebnim zdravnikom. Vadba je primerna tudi za rehabilitacijo po poškodbi in za vse starostne skupine.

BIKE *

Bike je kardiovaskularni trening, ki imitira kolesarjenje. Inštruktor vadeče v cca 55 minutah popelje preko različnih terenov. Od ravninskega hitrega dela, do visokih počasnih klancev.

KINEZIO-FIT *

Kinezio-Fit je vadba zasnovana na osnovah kineziologije, vede o pravilnem načinu gibanja.

Vadba vsebuje ogrevalni del, kjer se ogrejemo z določenim zaporedjem vaj osnovnih gibalnih vzorcev (počep, predklon, izpadni korak, poteg, potisk, nošenje bremena – lažje ali težje uteži).

V drugem delu se posvetimo sklopu krepilnih in razteznih vaj, ki se izvajajo v posebnem zaporedju, kateri omogoča najbolj optimalen pretok življenjske energije in s tem ponovno revitalizira naš organizem.

Z vadbo vračamo gibljivost, moč, stabilnost, mišično-skeletno ravnovesje, mobilnost sklepov in hrbtenice ter odpravljamo bolečine v njih. Učimo se pravilnega dihanja, zavestnega gibanja ter pripomoremo k dobremu počutju ter vitalnosti.

 

OPIS ZAHTEVNOSTI VADB:

LEGENDA  *

* primerno za vse, koreografija je lahka do srednje zahtevna, intenzivnost srednja

** primerna za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje, koreografija srednje zahtevna, intenzivnost srednja

*** primerna za vse, ki si želijo najzahtevnejših korakov, koreografija zahtevna, intenzivnost visoka